Posted by: blazzerbg | 9 май , 2006

BitTorrent успя да сключи сделка за разпространение на филми

BitTorrent, създателят на софтуера за споделяне, който стана синоним за пиратство, направи изключителна сделка за дистрибуция с Холивудско студио.

Warner Bros. Entertainment Group се съгласи да използва peer-to-peer системата на BitTorrent за да разпространява филми и телевизионни програми, включително „Dukes of Hazzard“ и „Babylon 5,“ разпространението се очаква да почне още от лятото,.
Warner Bros. е първата голяма компания company, която „прегърна“ идеята BitTorrent като система за разпространение, която система се използва широко за разпространение на нелегални копия на филми с авторско право.
Споразумението също се смята че е първата сключена сделка за Холивудско разпространение в областта на peer-to-peer програми като eDonkey или Kazaa. Финансовите условия на сделката не бяха съобщени.
Разработена в 2001, системата за разпространение с отворен код -BitTorrent е проектирана за да подпомогне в трансфера на големи файлове през Интернет.
BitTorrent позволява единичен файл да бъде разбит на малки фрагменти, които се разпространяват между компютрите . Така наречените ПИИР’и след това споделят парчетата по между си.

Източник: C|NET News.com


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: