Публикувано от: blazzerbg | 27 февруари , 2006

Google Pages – източник на спам?

Новата услуга на Google за безплатен хостинг и създаване на статични уебсайтове представлява заплаха за потребителите си. Ето това търсене в Google: site:pagetastic.com OR site:googlepages.com за момента връща само няколко резултата. Това са всички страници, направени чрез Google Pages, които Google е успял да индексира до момента. В скоро време, паралелно с увеличаването на ползването на услугата Google Pages, ще се увеличи и броят на страниците.

Какво ще стане тогава?
Това ще е перфектният източник на имейл адреси за спамерите. Всичко, което трябва да направят е да автоматизират събирането на резултатите от страниците на Google. Дори могат да ползват техния API (Application Programming Interface), който дава достъп до резултатите им директно, във вид, подходящ за обработка чрез софтуерни продукти и уеб скриптове.Тъй като името на всеки поддомейн отговаря на името на реална валидна поща в gmail.com, то това е идеален източник на валидни имейл адреси за спамерите.
Количествата спам към gmail.com ще нарастнат неимоверно, и ако филтрите за спам на gmail не се подобрят значително, потребителите му ще имат доста големи количества нежелани писма.От друга страна по-голямото количество спам към gmail почти автоматично би довело до по-добро филтриране на този спам, но има техники, пред които и най-добрите спам филтри са безсилни…
Препоръчително е, ако решите да ползвате Google Pages, да се опитате да си направите самостоятелен gmail акаунт, който да ползвате само за тази цел => няма да има неудобства, дори и да се напълни със спам.Друг потенциален проблем, който произтича от факта, че gmail имената се използват за поддомейн в Google Pages е, че ще има много регистрации на акунти, само с цел създаване на такава страница.
Изведнъж ще се покачат регистрациите на имена на акаунти, които включват в себе си атрактивни маркетинг думи, например properties, banking, cars, autos, market, това са само няколко примера.Това ще създаде допълнителни затруднения на новорегистриращите се потребители, които ще трябва да регистрират все по-дълги и по-сложни и несмислени имена на акаунти.

Дано от Google обърнат внимание на тези проблеми навреме.

Източник: inet.blog.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: